Snudedut eller Target

Snudedut eller Target

Dette er en afstressningsøvelse

Start øvelsen med at sætte en flad hånd lodret ned foran din hunds næse. Ikke sig noget. Bare vent til hunden selv finder ud af, hvad den skal. 

Når hunden tager kontakt til din hånd, det kan være den lige strejfer hånden med snuden, så roser du den og giver en godbid.

Langsomt vil din hund lære, at det er en god ide at sætte snuden hen på din hånd.

Det gode ved denne øvelse er, at det er meget svært for hunde (især hvalpe) at holde fokus på to ting på samme tid.

Så hvis nu din hund bliver stresset over en masse ting omkring den, så lav denne øvelse, og din hund vil have fokus på den. Og det der før stressede den, har pludselig ikke fokus. 

Det kan også være, at din hund begynder at gø, hver gang den ser en cykel. Så er det her, du laver øvelsen. Det vil, med tiden, få din hund til at acceptere cyklen.

Det kan endda ligefrem være, at hunden vil begynde at holde af cyklen, da der kommer en godbid hver gang en cykel kommer forbi.

Øvelsen kan også hjælpe med undgå en konflikt og beskytte din hvalp fra at blive bange. Dermed får du en meget harmonisk hund med en dejlig selvtillid.

 

Held og lykke med træningen!
Husk altid at afslutte en træningssession med en øvelse som din hund mestre! Det vil øge lysten og motivationen til næste gang I skal træne sammen.

Tilbage til blog