Hund i sommervarmen

Hund i sommervarmen

Sommeren kan være hård for en hund. Hunde kan faktisk også blive solskoldet. Men hvad kan vi gøre for hunden for at gøre sommervarmen til en behagelig sæson for din bedste ven?

Vand

Det er en god ide, at din hund har adgang til vand flere steder. Stil derfor vandskåle rundt omkring i haven og i hjemmet. Vandet må ikke være iskoldt, men imellem 15-20 grader. Det har den bedste virkning på din hund.

Sørg også for at have rigeligt vand med på gåture. Både til at hælde over din hund for at nedkøle den, men selvfølgelig også så den kan få noget at drikke.

Et godt lille tip vil være at hælde lidt vand i hundens foder, så den også får vand på den måde. Nogle hunde kan godt glemme, at det er vigtigt at drikke vand. Og vi kan jo ikke fortælle dem det.

Nedkøling

Sørg altid for at din hund har mulighed for at ligge i skyggen ude i haven. Hav evt. også et lille bassin som hunden kan tage en svømmetur i. 

Hvis din hund begynder at være anderledes og forvirret, så få straks hunden i skygge og afkøl med vand. Et tip er, at man fylder nogle dunke op med vand, putter dem i fryseren og derefter lægger dem i hundens kurv eller på et tæppe. Husk dog at lægge dem sådan, at hunden selv kan vælge, om den vil ligge op af dem eller ej.

Andre gode råd

Motioner kun din hund, når solen IKKE er på sit højeste. Gerne tidligt morgen eller/og sen aften. Det gælder også leg. Din hund kan ikke sige stop, når først den ser en bold, eller der er lagt op til leg. Det er dig, der må sige stop, når du kan se, at din hund har fået nok.

Hunde kan ofte godt blive lidt flade, når solen er fremme. Derfor kan det være en ide at nedsætte fodermængden, eftersom hunden rører sig mindre end normalt.

Hvis din hund er en rigtig vandhund, og elsker en tur i havet, er det en god ide at medbringe ferskvand til strandturer. Hunde kan nemlig få en slags saltforgiftning, hvis de drikker for meget saltvand.

Asfalt kan blive enormt varmt om sommeren. En tommelfingerregel er, at hvis du ikke kan holde hånden på asfalten i 5 sekunder – så kan din hund ikke gå med sine poter derpå. Og risikerer forbrændinger.

Efterlad ALDRIG din hund i bilen!

Lav hundeis af tørfoder og vand.

Tilbage til blog